Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Tommy Blomander med en vertikalfiskad skönhet på 11,7 kilo. Foto: Tommy Blomander
11,7-kilosgös för Blomander

Gösfantomen Tommy Blomander har slagit till igen. Den här gången med ett nytt personbästa som nästan ryckte spöt ur nävarna på den luttrade storfiskaren. Måttbandet visade 95 centimeter och vågen hela 11,7 kilo!

Nyligen skrev vi om Tommy Blomanders rivstart på säsongen – då han fick flera fina fiskar och en topp på 9780 gram. Därefter har fiskelyckan fortsatt och nu slår han alltså till med ett nytt personbästa på favoritarten gös.

Fisken gav ifrån sig ett stort eko under kajaken som fick Tommy att snabbt skicka ner en nio tums Storm Joker Vertjigg.
En halvminut räckte för att det meterstora avståndet mellan fisk och bete skulle suddas ut.

”Hon går upp bestämt och tar min jigg stenhårt. Hugget är så brutalt att hon håller på att slita spöt ur nävarna på mig.”

– Hon går upp bestämt och tar min jigg stenhårt. Hugget är så brutalt att hon håller på att slita spöt ur nävarna på mig. När hon sen kommer upp till ytan anar jag att det är ett nytt personbästa på gång, berättar Tommy

Och det var det. Gösens längd var 95 centimeter och omkretsen hela 66,5 centimeter. Det gav en vikt på fantastiska 11700 gram.

[allergallery id=”55501″]

Den mäktiga gösen var Tommys tolfte över tio kilo. Snacka om imponerande gös-CV!

Stort grattis Tommy!

Läs mer om fångsten här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Robert Westin
Stören är mycket ovanlig i svenska vatten. Foto: Lena Palm.
Sensationellt fynd av rysk stör

Den 24 juni gjorde Lena Palm och Tomas Torvaldsson en märklig upptäckt när de vittjade sina flundragarn. Fyndet gjordes på sex-åtta meters djup i Sandvik, strax utanför Tärnö i Karlshamn.

I nätet fanns en ovanlig fisk som de bedömde som en stör. Den var cirka 50 centimeter lång och vägde uppskattningsvis 1,5–2 kilo. Efter bild- och videogranskning så kunde forskaren Jörn Gessner konstateras att det var en rysk stör, Acipenser gueldenstaedtii, rapporterar P4 Blekinge.

Den ryska stören är ovanlig i svenska vatten. Den har endast observerats ett fåtal gånger i Västerhavet samt längst efter de södra kusterna. Arten har sin naturliga utbredning i Kaspiska- och Svarta havet inklusive dom tillrinnande floderna.

– Rysk stör är en extremt sällsynt gäst i svenskt vatten med endast ett fåtal tidigare fynd, säger Markus Forslund, avdelningschef på Natur & Klimat på Länsstyrelsen Blekinge.

Den ryska stören uppträder dock ibland i andra europeiska vattendrag, oftast på grund av rymning eller avsiktlig utplantering.

Stören som Lena och Tomas fångade släpptes tillbaka i vattnet igen, så den kunde simmade vidare på nya äventyr.

Du kanske även gillar detta