Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Maxine McCormick – bäst i världen. Foto från Koin.com
15-åring bäst i världen – kommer till VM i Sverige

Nästa år kommer VM i casting att avgöras i Ronneby. Då bör ni hålla utkik efter 15-åriga Maxine McCormick – hon är nämligen redan bäst i världen.

Maxine McCormick från Cleveland sätter både män och kvinnor på plats, eller åtminstone visar dem hur ett flugspö ska hanteras på bästa sätt. Redan för två år sedan vann hon guldmedalj under VM i Estland, och i somras satte hon längdrekord för kvinnor under World Fly Casting Championship i England.

Ja, ni fattar. Hon är helt enkelt en talang utöver det vanliga. Enligt en artikel på amerikanska nyhetssajten koin.com så kommer hon att delta på VM i Sverige 2020, där hon naturligtvis är storfavorit till att försvara sin titel. Där kan ni även se hela TV-inslaget om henne. Kolla in – och se hur det ska gå till …

Läs om fler fiskefrälsta kvinnor:

Fiskefrälsta fotografen Sofia har snart 30 000 följare

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta