Slutstrid i Artjakten

Fredrik Löfs fina braxen är en av många fiskar anmälda till årets upplaga av Artjakten. Stort grattis från oss på Fiskejournalen.

Flera fantastiska braxnar har anmälts på sistone i Artjakten! Dels från klassiska vatten såsom Rögle dammar men också från tidigare helt okända vatten.
Den hittills största braxen som anmälts i Artjakten i år kom för någon vecka sedan då blott sex år gamla Lo Eliasson fångade en formidabel fisk på 6570 gram i Rögle dammar. Hennes storasyster Molly fångade en fin fisk på 4050 gram samma dag. Här kan du se Lo´s fantastiska fisk. Det har även fångats flera häftiga braxnar på andra håll i landet. Fredrik Löf var och fiskade med sin kompis i ett hemligt vatten norr om Gävle där de träffade helt rätt. Fredrik berättar att de aldrig fångat så stora braxnar där förut men denna gången fångade de fyra stycken över fyra kilo med topp på 4650 gram. Utöver den toppfisken fångades det även ett gäng braxen mellan 1,5 -2 kilo plus massor av riktigt fin mört.
I toppen av tabellen är det fortfarande ovanligt jämnt mellan mellan ettan och tvåan. Nu är det bara en och en halv vecka kvar och i helgen är sista chansen för många i toppstriden att avgöra om de hamnar på topp tio och då kan vinna några av de extra fina priserna från Abu Garcia. Även kategorierna ”sommarens mest spektakulära fisk” och ”flest sötvattensarter” är inte avgjorda än – även här går Abu Garcia in med mycket fina priser!

Samtliga barn och ungdomar som ännu inte har anmält någon fisk, och anmäler nu de sista dagarna får en fin multiwear buff från Sportfiskarna.

Här registrerar du din fångst!

Publicerad: 24 August 2018
Av: Mathias Arnham