Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Tre besättningsmän kunde räddas från fiskebåten.
Tre fiskare kunde räddas från brinnande båt

Fisketuren blev högdramatisk för tre personer som befann sig ute på Skagerrak under torsdagen. Båten började nämligen brinna, och en stor räddningsinsats fick genomföras ute till havs.

Det var på en dansk fiskebåt som dramat utspelade sig. Besättningen larmade om branden klockan 11:36, och båten befann sig då norr om Hanstholm och väster om Hirtshals.

Räddningsfartygen Vestkysten och Caudi följde efter den brinnande fiskebåten ute till havs för att släcka branden och att förhindra att andra fartyg drabbades, rapporterar fiskesajten Njord. Det hela slutade med att en helikopter kallades till platsen, och alla tre besättningsmän kunde så småningom räddas från lågorna utan skador.

Orsaken till branden är ännu inte känd men det kommer att undersökas av den danska haverikommissionen.

Läs även om detta i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/far-inte-jaga-tjuvfiskare-med-starkare-motorer/

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta