Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
81-årig fiskare saknad efter fisketur

I slutat av augusti drunknade en sportfiskare i Siljan. (Foto: Räddningstjänsten Mora)

Ännu en sportfiskare befaras ha drunknat. Helikopter och båtar har satts in i sökandet efter den 81-åring som fiskat på Lillhamrasjön i Ljusdalstrakten på söndagskvällen.
När mannen inte återvänt hem på söndagskvällen vände sig anhöriga till polisen vid halv niotiden.
– Helikoptern som är utrustad med mörkerkikare har gått ner men båtar letar fortfarande, säger Gävleborgspolisen länsvakthavande Max Forsström till TT. Man hoppas att mannen gått iland på en ö på grund av den hårda blåsten som rådde under söndagen. Vädret under natten har varit förhållandevis bra i området med en nattemperatur på tio grader.
– Vi ger inte upp förrän vi åtminstone hittat hans båt, säger Forsström.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta