Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige
Fiskejournalens Anders Holm och en randig jägare från glödheta Kalmarsund.
ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

Sommarledighet och långa dagar är en perfekt kombination för alla fiskesugna. Möjligheterna till abborrfiske är oändliga och i vårt nya nummer av ABBORRE kan du läsa om sylvassa tekniker, läckra prylar och glödheta platser.

Kanske är det läge att flugfiska abborren i sommar? Eller ge jerk-fisket en chans? Lockas du av nya sjöar eller vill du hellre utforska hemmavattnet? Oavsett dina planer så lär det nya numret ge dig massor av inspiration.

I ett par av artiklarna bjuder några av landets duktigaste abborrfiskare på sina bästa säsongstips, så du även kan locka fram höstens, vinterns och vårens storhugg!

Magasinet finns i en butik nära dig.

Trevlig läsning!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta