Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Abstinens

Om knappt tre veckor är det premiär för ett av våra verkliga folkfisken. Från Kullen till Svinesund är det åter tillåtet att fiska havsöring.
Efter en ovanligt bister vinter är längtan till en aprildag i öringviken svår. Många har börjat nedräkningen med rerdskapsfix och flugbindning. Vid dagens promenad längs några av kustens finaste öringplatser kunde vi konstatera att isen hålller på att ge sig av och ejdrarna sjöng in våren. Snart står vi åter där med spänd förväntan. Och alting börjar om.
Anders Nicander

Knappt tre veckor och en hel del is kvar. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta