Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige
Åka på fiskeresa eller sälja en fiskeresa?
SwedenFishing jobbar för att Sverige ska synas som sportfiskedestination.

SwedenFishing jobbar för att Sverige ska synas som sportfiskedestination.

Sajten SwedenFishing.com håller på att bli den viktigaste knutpunkten för alla de som vill ha en fiskeupplevelse och alla de som tillhandahåller fiskekort, fiskeresor och guidningar.
Hur får den som vill fiska tag på den som har ett bra fiske att erbjuda? Idag är det enklare än någonsin tack vare nätet och SwedenFishing.

SwedenFishing består av nästan 200 svenska entreprenörer som säljer fiskeupplevelser, fiskekort och guidningar. Som sportfiskare går du in på deras sida och söker på till exempel ”gädda” och ”södra Sverige”. Vips, så har du mängder av alternativ som du kan boka direkt eller få kontakt med.
– Denna sajt matchar fiskesugna och fiskedestinationer både inom Sverige och ut mot den europeiska marknaden, säger Henrik Thomke, koordinator på Sweden Fishing.

Sverige ligger efter
Sverige har generellt varit dåligt på att marknadsföra sig som sportfiskedestination och ligger hästlängder bakom till exempel Norge, konstaterar man från SwedenFishings sida. Med ett växande medlemsantal i SwedenFishing och en växande mängd användare av sajten, hoppas nu denna ekonomiska förening kunna sätta snurr på fisketurismen i landet.
– Just nu förbereder och planerar vi mässdeltagande i bland annat Holland och Tyskland för att visa upp Sveriges goda möjligheter för hållbar fisketurism, säger Henrik Thomke.
– Med en sajt där man både kan läsa om fiskeupplevelsen, se bilder och boka, blir det hela mycket enklare.
Kolla in SwedenFishing.com
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige
67 år gammalt världsrekord kan vara slaget

IGFA berättar att världsrekordet på vit havsabborre (white seabass) kan vara slaget. Det är sportfiskaren Ricardo Reyes Martinez som ligger bakom fångsten som togs från land sydväst om La Paz i Mexiko.

För oss skandinaver så är arten white seabass, eller Atractoscion nobilis som den heter på latin föga känd. Men i USA och Mexiko så är fisken omtalad som en av de vassaste sportfiskarna. Nyligen lyckades mexikanaren Ricardo Reyes Martinez med kraftprovet att ta den största vita havsabborren någonsin, en best på imponerande 39,9 kilo. Blir fisken godkänd hos IGFA så innebär det både nytt All-Tackle-rekord och nytt 30-punds linrekord (för män), på en och samma gång.

Ricardo ”surfcastade” från stranden sydväst om staden La Paz i Mexiko när fisken högg och klarar den IGFAs snårskog till regelverk så är det 67-åriga rekordet på 37,98 kilo slaget.

Fångstmannen Ricardo med rekordfångsten. Foto: IGFA

Fiskejournalen har sökt fångstmannen för en kommentar. Tidsskillnaden på nio timmar kan vara anledningen till uteblivet svar.

Du kanske även gillar detta