Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige
Älvräddarna får 15 000 kr

När Christer Borg från Älvräddarna klev upp på Sportfiskemässans scen stod Ken Persson från Sameo redo med en check på 15 000 kronor.
I varje FJ-nummer under 2011 presenterar vi en skicklig flugbindare som har valt ut sina fem favoritflugor. Dessa finns till försäljning hos Flugor.se och genererar genom försäljning pengar till Älvräddarverksamhet.
Att samarbetet mellan Sameo Sweden, svenska flugbindare och Fiskejournalen redan börjat frambringa pengar blev Christer Borg varse när han fick kliva upp på scenen för att ta emot en check på 15 000 kronor.

Utdelare Ken Persson från Sameo Sweden är mycket positiv till samarbetet.
– Fantastiskt roligt att den här kampanjen har fått sånt genomslag och att vi fått ihop så mycket pengar för att stödja Älvräddarna. Dom gör ett otroligt viktigt arbete för oss alla.
Morgan Fihn

Ken Persson från Sameo kunde, tack vare flugbindarkampanjen i Fiskejournalen, lämna över 15 000 kronor till Älvräddarnas Christer Borg.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta