Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Älvräddarna i Skvalradion
Skvalradion med Älvräddarna

Lyssna på Skavlradion, första avsnittet handlar om harr och vattenkraft. Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0)

Älvräddarna:
Skvalradion är en ny podradiokanal med sötvatten som fokus. I första programmet får vi bland annat lyssna på Älvräddarnas ordförande Christer Borg och Harry Salmgren, områdessekreterare i The Grayling Society.
David Larsson är journalist sedan gammalt, och nu har han fastnat för podradio som format. Skvalradion, som hans podradio heter, fokuserar på framförallt sötvatten. I första programmet får vi lyssna på Christer Borg, ordförande i Älvräddarnas Samorganisation när han förklarar vilka Älvräddarna är och varför vattenkraft är så skadligt för ekosystemen i de strömmande vattnen. David har också intervjuat Harry Salmgren, områdessekreterare i The Grayling Society.
– Roligt att David ville veta mer om oss, det är oerhört viktigt att få ut den information som vi som organisation besitter. Framförallt tror jag många fortfarande inte förstår vilken absurd lagstiftning vi har runt vattenkraften, säger Christer Borg, Älvräddarna.
Intervjuerna med Christer Borg och Harry Salmgren gjordes under Sportfiskemässan i Jönköping 5-7 april i år. För att lyssna på första avsnittet, klicka här.
www.alvraddarna.se

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna tydligör organisationens ställning kring sillfisket i Östersjön. Foto: Sportfiskarna
Sportfiskarna uttalar sig med anledning av MSC-certifieringen av sill och strömming i Östersjön

Igår rapporterade Fiskejournalen om den kritiserade MSC-certifieringen av sill och strömmning i Östersjön. Nu har organisationen Sportfiskarna uttalat sig i frågan.

Uttalande med anledning av MSC-certifieringen av sill och strömming i Östersjön som idag blivit känd:

– Sportfiskarna har under många år arbetat för att flytta ut trålgränsen och vi har tydligt uttryckt vår kritiska hållning till det storskaliga pelagiska fiske som nu bedrivs i Östersjön på sill och strömming. Pelagiskt fiske är inte i sig nödvändigtvis negativt för fiskbestånd men just det aktuella fisket i Östersjön påverkar, av allt att döma, de kustnära bestånden och den ekologiska balansen i Östersjön på ett klart negativt sätt, säger Joakim Ollén, Sportfiskarnas förbundsordförande, och Sten Frohm, generalsekreterare, i ett gemensamt uttalande.

De avslutar med att bekräfta;

– Våra krav på en utflyttning av trålgränsen och införande av fredningsområden i Östersjön kvarstår!

Du kanske även gillar detta