Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige
Tävla i abborrfiske och vinn en fräsig sportfiskebåt från Scandica. Anmäl ditt team idag!
Anmäl ditt team och vinn en sportfiskebåt!

Vill du och ditt team vara med i den nya abborrtävlingen Höstborren? Anmäl dig senast idag klockan 23:59 annars missar du chansen att vinna en splitter ny sportfiskebåt från Scandica.

Efter Sommargäddan, Sveriges största gäddtävlings slut öppnar Daniel Lövstedt och hans crew upp portarna för den nya randiga fisketävlingen Höstborren. Konceptet är detsamma – anmäl ditt team, fiska i ert eget favoritvatten och ladda upp fiskarna på thebig5.se. Det team som fått den längsta sammanlagda längden på de fem största abborrarna har läge att gå vidare till ”livefinalen” som utspelar sig i Västervik. (Läs om tävlingszoner, prisbord och övrigt regelverket här).
– Jo, det känns helt klart som abborrfisket fått ett rejält uppsving då hela 140 team anmält sig till årets tävling. Det innebär att flera hundra sportfiskare tävlar om både äran och det väl tilltagna prisbordet med sportfiskebåten från Scandica i topp, säger tävlingsarrangören Daniel Lövstedt.

…abborrfisket fått ett rejält uppsving då hela 140 team anmält sig till årets tävling.

Skynda dig på att anmäl ditt team redan nu. Vässa krokar, sortera beten, lägg på ny fräsch lina och smörj rullarna för den 29 september börjar det.

HÄR ANMÄLER DU DITT TEAM TILL HÖSTBORREN 2018
LÄS REGLERNA HÄR

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta