Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut i butiken efter inbrottet. Foto: Jaktia
Ännu en fiskebutik drabbad av inbrott – vädjar om tips

Det var en sorglig syn som mötte personalen på Jaktia i Västervik när de kom till jobbet på lördagsmorgonen. Under natten hade nämligen inbrottstjuvar slagit till och länsat hyllorna på dyrbarheter.

Det blev med andra ord sämsta tänkbara start på julhandeln för butiken, som nu försöker sprida ordet och få fast tjuvarna, eller åtminstone få tillbaka en del av stöldgodset.

Mängder av framförallt Shimano-rullar blev stulna, och även en hel del kläder också.

– Det är tråkigt förstås, konstaterar Jonas Hellström på Jaktia, som nu vädjar till allmänheten om hjälp.

– Om ni får erbjudande om att köpa något nytt lite för billigt så kanske det kommer härifrån. Jag tar förstås tacksamt emot tips, hälsar han.

I slutet av oktober hade även en sportfiskebutik i Tibro påhälsning av tjuvar, där bland annat marinelektronik blev tjuvarnas byte. Kontakta polisen eller Jaktia i Västervik om ni har några tips kring de aktuella inbrotten.

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/stad-i-ljus-kritik-om-att-fiskar-kan-storas/

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta