Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Baitbash 2019 blev en lyckad tillställning, och under mässan 2020 finns även Älvräddarna med som arrangör. Foto: Andre Fridberg
Bait Bash har krokat arm med Älvräddarna

Det är måhända ingen slump att Älvräddarna krokar arm med fler aktörer, men anledning av att den nationella planen för vattenkraften träder i kraft. Fiskemässan Bait Bash har nu nappat på ett samarbete.

Christer Borg och Pontus Wallin.

Älvräddarna kommer nämligen att finnas med som en samarbetspartner vid den populära mässan Bait Bash, som arrangeras i Karlstad 25–26 januari.

– Under åren som vi genomfört eventet har vi på olika sätt försökt att involvera miljöperspektivet. Tack vare samarbetet med Älvräddarna kan vi nu äntligen göra det på ett ordnat sätt, säger Pontus Wallin i arrangörsstaben.

Samarbetet presenteras i närmare detalj på Älvräddarnas hemsida, och deras generalsekreterare Christer Borg blev glad när de fick en förfrågan om samarbete, för det var Bait Bash som tog initiativet.

– Det här ger oss en unik möjlighet att visa upp organisationen i allmänhet och det viktiga arbetet med fria vattendrag i synnerhet, säger han på hemsidan.

Mässan Bait Bash beskrivs som en hyllning till hantverket, betesbyggeri, beten, flugbindning med mera, och Älvräddarna kommer att ansvara för arbetet från scenen som traditionellt innehåller olika former av framträdanden. Programmet är under finjustering och kommer att släppas inom kort.

– Lite skönt är det också att få ge våra besökare möjligheten att gå med i Älvräddarna, säger Pontus Wallin. Går jag till mig själv så behöver jag just sånt för att vissa saker ska ske. Nu får vi chansen att ge en liten knuff som förhoppningsvis får alla besökare att ta tag i sitt stöd till Älvräddarna.

Läs även om Sportfiskemässan:

https://www.fiskejournalen.se/planen-for-sportfiskemassan-spana-in-och-kop-biljett/

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta