Annons
Betalar 500 norska kronor för varje fångad rymling | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Fånga en rymling och tjäna en slant. Foto: Privat.
Betalar 500 norska kronor för varje fångad rymling

Vill du tjäna en slant under fiskesemestern i Norge? Då ska du rikta in dig på Tröndelagskusten, där det betalas ut 500 norska kronor per fångad lax.

Vi betonar dock genast att det inte handlar om vild lax, utan om odlad lax, närmare bestämt rymlingar från odlingar längs den aktuella kusten.
Det är Norska Fiskeridirektoratet som tillsammans med Lerøy och Salmar tagit initiativet till ett organiserat återfångstfiske, och det sker med anledning av flera incidenter vid öarna Hitra och Fröya, där fisk rymt från kassar.

De vill kartlägga var fisken tar vägen efter sådana händelser, och informationen anses alltså så mycket värd att de betalar ut 500 norska kronor per fångad individ.
Här kan du läsa mer om hur du registrerar dig för återfångstfisket.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Du kanske även gillar detta