Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Snart blir det gratis betesbyggarkväll med grill och nätverksträff i Stockholm.
Betesbyggarkväll för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt – och ett är att släppa lös kreativiteten tillsammans med likasinnade. Den 16 maj inbjuds ungdomar i åldern 12-18 år till gratis fiske- och betesbyggarkväll på Gribbygårds fritidsgård i Täby.

Att bygga egna beten blir allt mer populärt och ungdomskvällen på Gribbygårds fritidsgård kommer säkert bli välbesökt. Programmet – som arrangeras av Gribbygård och Sticklingegården – pågår mellan 18:00-21:00 och innehåller massor av kul aktiviteter.

”Allting är helt kostnadsfritt och betena ni skapar får behållas och förhoppningsvis fånga många fina firrar”

– Tillsammans med Sticklinge Fishing Crew och Team Tunghugg bygger vi spinnerbaits, airbrushar jerkbaits och får ta del av praktiken och tankarna bakom fisketeamens egna betesutveckling. Utöver det kommer vi grilla och ha en riktigt kul nätverkskväll för alla seriösa sportfiskeungdomar i Stockholmsområdet mellan 12-18 år. Allting är helt kostnadsfritt och betena ni skapar får behållas och förhoppningsvis fånga många fina firrar tack vare sponsring av CWC, Lidingö Stad, Täby Kommun. Varmt välkomna, hälsar arrangörerna.

Läs mer om kvällen här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Robert Westin
Avvecklingen av Mariebergs kraftverk direktsändes. Foto: Älvräddarna.
Nu är Mariebergs kraftverk rivet

Den 1 juli revs Mariebergs kraftverk som låg i Mörrumsån. Händelsen livesändes och mitt under rivningen så sågs laxar vandra förbi i den nyöppnade älvfåran.

För några veckor sedan rapporterade Fiskejournalen att rivningen av Mariebergs kraftverk i Mörrums ån skulle rivas i direktsändning. Människor från hela världen följde avvecklingen av kraftverket med stort intresse genom ett webinar som organisationen Dam Removal Europe organiserade. Bland annat medverkade Älvräddarnas generalsekreterare Christer Borg.

– Det är själv klart jättebra att denna typ av vandringshinder försvinner så att vi får en ökad biologisk mångfald i Sverige. Jag hoppas att vi kan få se fler avvecklingar av obsoleta vattenkraftverk, tex Hednäs kraftverk i Åbyälven, säger Christer Borg till Fiskejournalen.

Rivningen av kraftverket kom lägligt. Medan rivningen pågick så kunde dom som var på plats se när laxar vandrade uppström, förbi det rivna kraftverket, till nya lekplatser.

– Medan webinariet och rivningen fortgick observerades fler är tio stora laxar som vandrade förbi oss. Flera av dom vägde mer än 10 kg. Detta var otroligt glädjande att se. Det visar att när man river en damm så kommer resultatet snabbt, säger Esa Fahlén, projektledare hos Älvräddarna, till Fiskejournalen.

Nu kan du se hela webinariet och få ta del av rivningen. Man får även höra om hur arbetet med att riva ut kraftverk och dammar i övriga Europa och i USA fortgår.

Du kanske även gillar detta