Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige
Bok för yngre sportfiskare

Har du en ung och nyfiken sportfiskare i familjen? Eller vill du ta chansen att väcka ett fiskeintresse hos kusinbarnet? I dagarna släpps en ny fiskebok för de yngre läsarna.

Med detaljrika och finurliga bilder får barn från tre år och uppåt lära sig om 18 olika fiskarter i svenska vatten genom boken Mina första fiskar, producerad av Emma Jansson. Fakta om fiskarna, dess kännetecken och hur du fiskar upp dem är delar av innehållet. Vilken fisk gömmer sig till exempel bakom namnet ”Skomakaren” och vilken fisk hugger på glittrande pärlor?

Emma Jansson beskriver själv bakgrunden till bokidén:

– Som liten älskade och slukade jag faktaböcker, framförallt om fiskar. Jag vill med boken blanda spännande och rolig fakta med information om hur du bäst fiskar upp fisken. På sista sidan hittas också en faktaruta med svårare ord och förklaringar om fiske och fiskar. Urvalet av fiskarter i boken gjorde jag dels på popularitet men jag har även med lite mer anonyma varianter som benlöja och sutare.

Författaren Emma Jansson från småländska Hultsfred har sedan 2008 pysslat med fotografi, grafisk form och illustration. Tidigare har hon tecknat böckerna Vems spår? och Vems bajs?. Förutom Mina första fiskar ingår Mina första fåglar i bokserien Upptäck naturen, som ges ut av Triumf förlag. Boken finns att köpa i bokhandlar, på webben och på eplaros.se.

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta