Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Nu är den klar – boken "Att meta är att leva".
Boken som ska inspirera: Att meta är att leva

Som författare gäller det att ha bra tajming med sina boksläpp. Carl-Johan Månsson prickar rätt i det avseendet, eftersom han ger ut sin bok ” Att meta är att leva” parallellt med Meteträffen och Svenska Sportfiskemässan.

Denna helg 7–8 mars samlas många av landets vassaste metare i Knislinge, där det blir premiär för Svenska Meteträffen. Om två veckor är det dessutom dags för den stora Sportfiskemässan i Stockholm. Fiskejournalen har tidigare berättat om Bo Hall, som släpper Ekolodsboken 2, och nu meddelar även Carl-Johan Månsson att hans bok ”Att meta är att leva” är klar för beskådning. Förhoppningen är att den ska inspirera fler till att meta, oavsett om metet bedrivs med ett gammalt bambuspö eller med ett toppmodernt feederspö.

Så här beskriver han själv sitt verk:

”Jag påstår att boken är ganska ovanlig, det finns inte så många liknande böcker i Sverige. Vem är målgruppen? De som läst boken säger att den kan tilltala många grupper, både nybörjare och specialister. Några har sagt att kvinnor kan roas av boken då den handlar mer om känslor kring att meta än specialtackel och vikter på fiskar (även om detta utlovas också…)”.

Mer info hittar ni här på författarens hemsida!

Läs även om Meteträffen:

https://www.fiskejournalen.se/metetraffen-en-fartfylld-forfest-till-sportfiskemassan/

 

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Robert Westin
Avvecklingen av Mariebergs kraftverk direktsändes. Foto: Älvräddarna.
Nu är Mariebergs kraftverk rivet

Den 1 juli revs Mariebergs kraftverk som låg i Mörrumsån. Händelsen livesändes och mitt under rivningen så sågs laxar vandra förbi i den nyöppnade älvfåran.

För några veckor sedan rapporterade Fiskejournalen att rivningen av Mariebergs kraftverk i Mörrums ån skulle rivas i direktsändning. Människor från hela världen följde avvecklingen av kraftverket med stort intresse genom ett webinar som organisationen Dam Removal Europe organiserade. Bland annat medverkade Älvräddarnas generalsekreterare Christer Borg.

– Det är själv klart jättebra att denna typ av vandringshinder försvinner så att vi får en ökad biologisk mångfald i Sverige. Jag hoppas att vi kan få se fler avvecklingar av obsoleta vattenkraftverk, tex Hednäs kraftverk i Åbyälven, säger Christer Borg till Fiskejournalen.

Rivningen av kraftverket kom lägligt. Medan rivningen pågick så kunde dom som var på plats se när laxar vandrade uppström, förbi det rivna kraftverket, till nya lekplatser.

– Medan webinariet och rivningen fortgick observerades fler är tio stora laxar som vandrade förbi oss. Flera av dom vägde mer än 10 kg. Detta var otroligt glädjande att se. Det visar att när man river en damm så kommer resultatet snabbt, säger Esa Fahlén, projektledare hos Älvräddarna, till Fiskejournalen.

Nu kan du se hela webinariet och få ta del av rivningen. Man får även höra om hur arbetet med att riva ut kraftverk och dammar i övriga Europa och i USA fortgår.

Du kanske även gillar detta