Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Två marina skyddsområden utanför Brasiliens kust lär gynna hajar och många andra djur.
Brasilien storsatsar på havsmiljö

Brasilien har nyligen beslutat att öka skyddet av landets marina ekosystem. Två marina skyddsområden införs på totalt 900 000 kvadratkilometer, vilket är större än Storbritanniens och Frankrikes gemensamma yta. Därmed ökar landets skyddade havsområden från 1,5 till 24,5 procent. 

De har kallats ”Havets Amazonas” – de stora och djurrika reven runt öarna Sao Pedro och Sao Paulo. Runt dessa korallrev lever mängder av djur och deras ekologiska värde är enormt. Därför var det många som välkomnade president Temers beslut att skydda detta område. Samtidigt skyddas även ett enormt djuphavsområde utanför ön Trindade, där man misstänker att många oupptäckta arter lever.

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta