Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige
Norska gränsen stängs till följd av coronaviruset. Nordic Sea Angling är en av aktörerna som drabbas då camperna står tomma.
Coronaviruset: Fiskecamper och guider drabbas hårt

Coronavirusets framfart innebär att både Sportfiskemässan och fisketävlingar blir inställda. När nu Norge tagit beslutet att stänga sina gränser så drabbas även fisketurismen och guider hårt.

Norska regeringen har beslutat att stänga alla hamnar och flygplatser för utländska medborgare som inte har tillräckligt goda skäl för att uppehålla sig i Norge. Även norska medborgare uppmanas att hålla sig hemma, och exempelvis inte vistas i stugor och andra fritidsboenden. En av researrangörerna som tvingas till åtgärder är Nordic Sea Angling, som meddelar att de för första gången sedan de startade för 16 år sedan fått permittera personal.

När nu Norge tagit beslutet att stänga sina gränser så drabbas även fisketurismen och guider hårt.

”All personal i Norge är nu permitterade och vi går även ner på så små omkostnader som möjligt på den administrativa delen av verksamheten. Vi hoppas nu att regeringen går in och stöttar rese/turistbranschen som är den bransch som lider mest i de ekonomiska konsekvenserna av själva virus-epidemien”, skriver Nordic Sea Angling på sin hemsida.

De kommer att ta kontakt med alla gäster som har inplanerad resa före 14 april, och inväntar sedan utvecklingen och eventuella nya restriktioner att förhålla sig till.

”Vi hoppas på förståelse från er sida och vi skall göra det bästa för er under denna speciella situation”.

Under helgen kom även beskedet att tävlingen Big Pike Open ställs in, och sedan tidigare står det klart att Sportfiskemässan i Stockholm ställs in.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige
67 år gammalt världsrekord kan vara slaget

IGFA berättar att världsrekordet på vit havsabborre (white seabass) kan vara slaget. Det är sportfiskaren Ricardo Reyes Martinez som ligger bakom fångsten som togs från land sydväst om La Paz i Mexiko.

För oss skandinaver så är arten white seabass, eller Atractoscion nobilis som den heter på latin föga känd. Men i USA och Mexiko så är fisken omtalad som en av de vassaste sportfiskarna. Nyligen lyckades mexikanaren Ricardo Reyes Martinez med kraftprovet att ta den största vita havsabborren någonsin, en best på imponerande 39,9 kilo. Blir fisken godkänd hos IGFA så innebär det både nytt All-Tackle-rekord och nytt 30-punds linrekord (för män), på en och samma gång.

Ricardo ”surfcastade” från stranden sydväst om staden La Paz i Mexiko när fisken högg och klarar den IGFAs snårskog till regelverk så är det 67-åriga rekordet på 37,98 kilo slaget.

Fångstmannen Ricardo med rekordfångsten. Foto: IGFA

Fiskejournalen har sökt fångstmannen för en kommentar. Tidsskillnaden på nio timmar kan vara anledningen till uteblivet svar.

Du kanske även gillar detta