Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige
Coronaviruset: Mängder av tävlingar inställda

Det är inte bara den milda vintern som lägger krokben för svenska tävlingsfiskare denna säsong, utan i coronavirusets kölvatten ställs många evenemang in.

Visserligen hann pimpel-SM i Arvika genomföras som planerat i månadsskiftet februari/mars, men sedan har många arrangörer tvingats kasta in handduken med hänvisning till risken för virusspridning. Denna helg skulle exempelvis både SM i mormyska avgöras i jämtländska Mårdsjön och Nordiska Mästerskapen i norska Hamar, men båda evenemangen är inställda.

När det gäller fisketävlingar på öppna vatten så har även ledningen för Trolling Master Bornholm beslutat att ställa in sin tävling mellan 22–25 april. Däremot har tävlingsledningen för Kinnekulleträffen 17–19 april inte avblåst, utan de hoppas kunna köra som planerat.

”Tävlingsledningen har i snart en veckas tid aktivt jobbat med en riskanalys och handlingsplan för att kunna genomföra Kinnekulleträffen. Vi känner nu att vi har en smart plan för att kunna genomföra KKT som situationen är nu”, meddelar arrangörerna på deras Facebook-sida där de löpande informerar kring utvecklingen.

Även styrgruppen för konferensen Fiskeforum har tagit beslutet att flytta fram årets evenemang som skulle ha hållits på Näringslivets hus i Stockholm 31 mars–1 april.

Vi på Fiskejournalens redaktion vill dock påminna alla er läsare om uttrycket: Fiska dig friskare. Så ut i naturen med er, och rapportera gärna in era spännande fångster till oss.

Läs om inspirerande fiskeäventyr:

Jocke knockade gränserna med sin flugfångade drömborre

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta