Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige
Dags att buda på Dödsmördarbetet!

Dödsmördarbetet 2017 liknar inget annat. Det finns nämligen bara i ett exemplar. Skapelsen är ett samarbete mellan några av Sveriges duktigaste betesbyggare och kan snart beskådas på Sportfiskemässan. Vill du bli ägare till detta smäckra gäddgodis är det bara att buda friskt. I kväll startar auktionen på Svartzonker Swedens Facebooksida och intäkterna går till Barncancerfonden.

Få beten genomgår en så spännande tillverkningsprocess som Dödsmördarbetet. I årets version, som är den tredje i ordningen, har inte mindre än åtta betesbyggare bidragit till den slutliga produkten.
Att resultatet imponerar är kanske inte så konstigt. Det är nämligen inga duvungar som varit framme med verktygen. Eller vad sägs om den här blytunga laguppställningen?

Annons

Mikael ”CaesarLures” Hedsén
Tommy ”TS-Lures” Sellström
Claes ”Svartzonker” Claesson
Stefan ”VeroLures” Elwe
Fredrik ”RoninLures” Wallin
Magnus ”BaitfishLures” Axelsson
Mathias ”Calmbaits” Lindh.
Johan ”Bjerks” Björk

Auktionen startar i kväll klockan 20:00 på Svartzonker Swedens Facebooksida och pågår fram till söndag kväll. Intäkterna går oavkortat till Barncancerfonden.

Dödsmördarbetet kan ses i Klas ”ThePikeFather” Skoglunds monter på Sportfiskemässan i Stockholm som startar på fredag.
Där kan du förstås även träffa på de flesta från ”Dödsmördargruppen”.

[allergallery id=”53760″]

Annons

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige
Satsning på svensk matfisk: Braxen i stället för laxen

Braxenburgare och rökt braxen. Kan det vara något? Ja, absolut tycker flera aktörer som nu försöker få mer vit fisk på svenskarnas tallrikar.

Kan braxen ersätta laxen – och är det rent utav nästa delikatess från exempelvis Bottenviken? Det är frågan som Länsstyrelsen i Norrbotten ställt sig med anledning av ett svensk-finskt forskningsprojekt. Braxen, mört och id betraktas av många som skräpfisk, men projektet målsättning är att kolla om det är möjligt att utveckla gångbara livsmedelsprodukter av dessa fiskar. Det hela är ett samarbete mellan bland annat Sveriges lantbruksuniversitet och fiskeföretaget Guldhaven Pelagiska i Kalix.

I Finland och flera sydeuropeiska länder finns redan braxen på menyn som en uppskattad matfisk.

Annons

Nu får satsningen i Norrbotten sällskap i förarhytten av projektet ”Fiskresurs”, där bland annat Länsstyrelsen i Stockholm deltar. Det handlar om att utnyttja resurserna i exempelvis Mälaren och Stockholms skärgård, där det annars är mest vanligt att den yrkesfiskade braxen blir fiskmjöl. Det ska lanseras nya tekniker för att rensa bort braxens alla ben, och det snackas nya maträtter som exempelvis ”braxburgare”.

Vattnas det i munnen på er läsare?

Nja, vi förstår om ni är skeptiska.

Men enligt flera sportfiskare som Fiskejournalen frågat så är braxen rätt tillagad en delikatess – åtminstone om den kommer från ett förhållandevis friskt vatten. I det kommande numret av Fiskejournalen har vi låtit en expertpanel tycka till om braxen som matfisk. Missa inte det!

Missa inte heller denna läsning:

https://www.fiskejournalen.se/sa-far-du-fram-den-djupa-sanningen-om-ditt-fiske/

Du kanske även gillar detta