Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige
Dags för höstlov – passa på att fira med fiske!

Höstlovet vecka 44 ska naturligtvis nyttjas för återhämtning – och vi rekommenderar världens bästa och roligaste rekreation, alltså fiske. Om du dessutom vill umgås med andra så anordnar Sportfiskarna Höstlovsfiske på flera orter.

Sverige är som bekant ett avlångt land, och samtidigt som de första isarna har börjat lägga sig i Norrbotten så har löven knappt börjat falla i Skåne. Tack och lov går det att fiska i de flesta väder, och under höstlovet så blir det aktiviteter från Östersund i norr till Malmö i söder. De barn och familjer som dyker upp kommer att mötas av både taggade instruktörer, gott fika och förhoppningsvis huggvilliga fiskar.

Det ska bli spännande att se vad exempelvis Malmö kanal kan leverera, med tanke på alla rapporter om roligt abborrfiske där de senaste veckorna. Läs här om några heta tips från Malmö kanal! 

Alla evenemang och tider hittar ni på Sportfiskarnas hemsida, men vi bjuder här på några exempel på Höstlovsfisken runtom i landet.

Östersund, 2-3/11 klockan 12-16, vid Surfbukten.

Markaryd, 28/10 klockan 10-14 vid Getesjöns badplats.

Kristianstad, 29/10 klockan 10-14 vid kanalhuset vid Helge å.

Malmö, 31/10 klockan 10–14 vid trampbåtsbryggan.

Gnosjö, 29/10 klockan 9–14, samling vid Hammargården.

Jönköping, 1/11 klockan 9–14, Munksjön, Klubbhusgatan 5.

Göteborg, 29/10 klockan 10–14, Jubileumsparken i Frihamnen.

Uppsala, 31/10 klockan 10–14 vid Fyrisån nedan Studenternas Idrottsplats.

Läs om fler fisketips i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/niklas-fem-grymma-tips-for-hostabborre-pa-fluga/

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta