Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Fånga en höstborre du också! Här Gry Ottoson – som var en av många nöjda deltagare i ungdomstävlingen Artjakten. Foto: Privat
Dags för höstlov – passa på att fira med fiske!

Höstlovet vecka 44 ska naturligtvis nyttjas för återhämtning – och vi rekommenderar världens bästa och roligaste rekreation, alltså fiske. Om du dessutom vill umgås med andra så anordnar Sportfiskarna Höstlovsfiske på flera orter.

Sverige är som bekant ett avlångt land, och samtidigt som de första isarna har börjat lägga sig i Norrbotten så har löven knappt börjat falla i Skåne. Tack och lov går det att fiska i de flesta väder, och under höstlovet så blir det aktiviteter från Östersund i norr till Malmö i söder. De barn och familjer som dyker upp kommer att mötas av både taggade instruktörer, gott fika och förhoppningsvis huggvilliga fiskar.

Det ska bli spännande att se vad exempelvis Malmö kanal kan leverera, med tanke på alla rapporter om roligt abborrfiske där de senaste veckorna. Läs här om några heta tips från Malmö kanal! 

Alla evenemang och tider hittar ni på Sportfiskarnas hemsida, men vi bjuder här på några exempel på Höstlovsfisken runtom i landet.

Östersund, 2-3/11 klockan 12-16, vid Surfbukten.

Markaryd, 28/10 klockan 10-14 vid Getesjöns badplats.

Kristianstad, 29/10 klockan 10-14 vid kanalhuset vid Helge å.

Malmö, 31/10 klockan 10–14 vid trampbåtsbryggan.

Gnosjö, 29/10 klockan 9–14, samling vid Hammargården.

Jönköping, 1/11 klockan 9–14, Munksjön, Klubbhusgatan 5.

Göteborg, 29/10 klockan 10–14, Jubileumsparken i Frihamnen.

Uppsala, 31/10 klockan 10–14 vid Fyrisån nedan Studenternas Idrottsplats.

Läs om fler fisketips i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/niklas-fem-grymma-tips-for-hostabborre-pa-fluga/

 

 

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket är nu godkänt för friskvårdsbidrag. Foto: Robert Westin.
Sportfiske godkänt för friskvårdsbidrag

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen så konstaterar nu Skatteverket att sportfisket också är godkänt för friskvårdsbidrag.

Nu utökas aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget. Dom nya domarna innebär att sportfiske och andra naturupplevelser ingår. Bidraget kan användas för startavgifter i fisketävlingar, hyra av fiskeutrustning, kursavgifter och fiskekort.

– Äntligen! Att sportfiske är en friskvårdsaktivitet har det aldrig varit någon tvekan om för oss 1.6 miljoner svenskar som fiskar varje år. Det är nu mycket glädjande att äntligen få beskedet att kostnaden för fiskekort är berättigade till bidrag, säger Thomas Abrahamsson som driver iFiske.se, till Fiskejournalen.

Nytt är också att mer avancerade kurser ingår. Att deltagaren tränar sina färdigheter är inget hinder för skattefritt friskvårdsbidrag, så länge aktiviteten också ger motion. Det är inte heller något hinder att det krävs särskild utrustning, om den går att låna eller hyra.

– Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Nu gäller det även fritidsaktiviteter med inslag av motion. Det centrala är att motion skall ingå. Om man hyr en fiskeguide för ett fiske i fjällen så ingår motion efter som att man vandrar efter vattendraget. Men om man hyr en fiskeguide där man sitter i en båt en hel dag så är min bestämda uppfattning att motion inte ingår och då kan man inte heller använda friskvårdbidraget, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Fiskejournalen.

Friskvårdsbidraget kan inte användas för att köpa utrustning eller för att betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Det kan heller inte användas för att hyra redskap för aktiviteter på egen hand, alltså om man organiserar fisket själv. Men om man köper en organiserad aktivitet där motion ingår så får man använda friskvårdsbidraget, till exempel vid en fiskekurs eller ett guidat fiske där vandring ingår.

Du kanske även gillar detta