Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige
iFiske har drabbats av dataintrång, och uppmanar alla anslutna kunder att byta lösenord.
Dataintrång mot iFiske – kontohavare bör byta lösenord

Fiskekortsportalen iFiske har drabbat av ett dataintrång – och nu uppmanar de alla anslutna kontoinnehavare att snarast byta sitt lösenord.

iFiske är en sajt som många fiskevårdsområden och andra aktörer är anslutna till, och där kunder kan köpa fiskekort till de flesta av landets populära fiskevatten. Alla som registrerat ett användarkonto på tjänsten uppmanas att byta sitt lösenord efter cyberattacken, där en angripare lyckats lägga vantarna på namn, e-postadresser och krypterade lösenord till de som skapat ett användarkonto på iFiske.

”Attacken kom till företagets kännedom genom att angriparen 13 januari krävde ett belopp för att hålla incidenten hemlig. I samband med detta uppvisades även bevis på att attacken var riktig och inte utan substans. Säkerhetskunnig personal på iFiske identifierade inom loppet av en halvtimme sårbarheten i systemet och rättade koden”, skriver iFiske i ett pressmeddelande.

Angriparen har enligt dem stannat vid att enbart stjäla vissa uppgifter ur användardatabasen, och syftet med attacken är att försöka utkräva pengar efter hot om att offentliggöra information om sårbarheten, som skulle kunna sänka företagets anseende och rykte.

Även Sportfiskarnas forum Fiskesnack utsattes för ett liknande angrepp, där databasen innehållande information som e-postadresser, ip-adresser, och användarnamn läckte ut. Sportfiskarna uppmanar alla användare att trots krypteringen byta sina lösenord.

Läs mer information här om attacken och hur anslutna kunder uppmanas agera.

Läs mer om iFiske här:

https://www.fiskejournalen.se/grattis-fiskefralsta-foraldrar-har-fiskar-barnen-gratis/

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta