Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Vem är den vassaste abborrefiskaren i 08-området?
Datum spikat för populära fisketävlingen 08-borren

Kvällstävlingen 08-abboren har varit ett mycket uppskattat inslag i Stockholm. Nu är den snart tillbaka – närmare bestämt onsdag 26 juni.

08-borren kan beskrivas som en breddtävling, där konceptet är: ”Gå, spring, cykla, åk skate, inlines, buss eller tunnelbana. Så länge du spinnfiskar från land med konstgjorda beten”.

Enligt Sportfiskarna så har många undrat om det verkligen blir någon tävling i år, eftersom det inte gått ut någon inbjudan förrän nu. Anledningen är att polisen inte meddelat tillstånd för att ha start och mål i Rålambshovsparken. Tävlingen kommer dock att bli av 26 juni, och start- och målplats kommer att meddelas så snart arrangörerna får besked från ansvarig myndighet. Håll utkik på www.sportfiskarna.se och på Facebook.

Fina priser väntar för vinnarna, och det bästa är att tävlingen är helt gratis, med enda kravet att du har ett medlemskap hos Sportfiskarna. Kontakt: Michael Molander, tävlingsansvarig Sportfiskarna, 08-410 80 605.

Som lite inspiration kan vi berätta att abborrarna verkar frodas i Stockholm. Efter julen uppmanades stockholmarna att lämna in sina julgranar för att dumpas i Riddarfjärdens i form av risvasar. Sportfiskarnas förhoppning var att abborrarna skulle lägga sin rom på grenarna, och en inventering i området visar att precis så har skett.

– I år var det mycket rom. Troligtvis mer rom än innan än året innan, säger John Kärki, fiskevårdare Sportfiskarna, till SVT. Inslaget om detta kan du se här!

Glöm inte heller att delta i den populära tävlingen Artjakten!

Kantnål i Artjaktens topp – var med i tävlingen du också!

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Robert Westin
Markägaren Peter Gerdtsson kör fram natursingel med sin Lamborghinitraktor till en av de nya lekbottnarna i Ståstorpsån. Foto: Ebbe Berglund
Ståstorpsån restaureras

En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Enligt Sportfiskarna är planen att hela vattendraget ska återställas.

Ståstorpsån utgör tillsammans med de övriga vattendragen kring Trelleborg grundbulten för ett av landets bästa kustfisken efter havsöring. Vattendragen är mycket produktiva men samtidigt hårt påverkade av olika former av markanvändning. Nu skall dom återställas.

Hela vattendraget ska återställas genom bland annat anläggande av svämzoner och våtmarker. I projektet skall också lek- och uppväxtområden för fisk återställas.

Först ska en visningssträcka iordningställas. Detta görs för att ge en bild av hur vattendraget kommer att se ut när restaureringen är klar.

Sportfiskarna är nu i full färd med att, tillsammans med markägaren, anlägga lekbottnar och uppväxtmiljöer för främst havsöring. Sammanlagt kommer mellan 50 och 100 ton sten och lekgrus att läggas ut. Det kommer även att läggas ut död ved och i höst kommer plantering av al och andra trädslag att göras.

Du kanske även gillar detta