Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Vem är den vassaste abborrefiskaren i 08-området?
Datum spikat för populära fisketävlingen 08-borren

Kvällstävlingen 08-abboren har varit ett mycket uppskattat inslag i Stockholm. Nu är den snart tillbaka – närmare bestämt onsdag 26 juni.

08-borren kan beskrivas som en breddtävling, där konceptet är: ”Gå, spring, cykla, åk skate, inlines, buss eller tunnelbana. Så länge du spinnfiskar från land med konstgjorda beten”.

Enligt Sportfiskarna så har många undrat om det verkligen blir någon tävling i år, eftersom det inte gått ut någon inbjudan förrän nu. Anledningen är att polisen inte meddelat tillstånd för att ha start och mål i Rålambshovsparken. Tävlingen kommer dock att bli av 26 juni, och start- och målplats kommer att meddelas så snart arrangörerna får besked från ansvarig myndighet. Håll utkik på www.sportfiskarna.se och på Facebook.

Fina priser väntar för vinnarna, och det bästa är att tävlingen är helt gratis, med enda kravet att du har ett medlemskap hos Sportfiskarna. Kontakt: Michael Molander, tävlingsansvarig Sportfiskarna, 08-410 80 605.

Som lite inspiration kan vi berätta att abborrarna verkar frodas i Stockholm. Efter julen uppmanades stockholmarna att lämna in sina julgranar för att dumpas i Riddarfjärdens i form av risvasar. Sportfiskarnas förhoppning var att abborrarna skulle lägga sin rom på grenarna, och en inventering i området visar att precis så har skett.

– I år var det mycket rom. Troligtvis mer rom än innan än året innan, säger John Kärki, fiskevårdare Sportfiskarna, till SVT. Inslaget om detta kan du se här!

Glöm inte heller att delta i den populära tävlingen Artjakten!

Kantnål i Artjaktens topp – var med i tävlingen du också!

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta