Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Öringen som bjöd på dubbel glädje för Michel Soussan. Foto: Privat
Den hösthungriga storöringen som vägrade sluta hugga

Det är en häftig upplevelse att komma i kontakt med en stor fisk som verkligen beslutat sig för att hugga. Fråga bara Michel Soussan – som fångade en osedvanligt beslutsam öring på hela 6,5 kilo.

Det var när Melleruds trollingklubb arrangerade en tävling i helgen som den hösthungriga storöringen visade sig.

Fångstmannen Michel Soussan berättar själv om dramatiken:

–  Jag var ute på Vänern då det mest otroliga hände mig. Jag fick napp en på öring, och det tog tid att drilla den. Det var besvärlig sjö och fisken var cirka 5 meter från båten då linan plötsligt gick av. Jag blev arg, men då smäller det till på ett annat spö, berättar Michel för Fiskejournalen.

Och det nya hugget innehöll en oväntad överraskning:

– Tro det eller ej, men det var samma öring som nappade. När jag håvade in den så hade den mina två wobbler i käften, en bomber och en rapala!

Längden på den huggvilliga öringen var hela 77 centimeter och vägde 6,5 kilo. Och förutom att Michel fick tillbaka sitt förlorade bete så såg öringen även till att Michel vann klubbtävlingen!

Läs om kampen för att skydda våra vatten:

Greenpeace ber fiskare att pressa svenska politiker

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta