Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Robert Westin
Ingemar fick ett ofrivilligt möte med en bäver. Foto: Privat.
- Det är en bäver! (Se filmklippet)

Sent en kväll i slutet av juni befinner sig Katarina och Ingemar på ån Tidan. Katarina frågar Ingemar om en bäver äter fisk? Det som sedan skall komma att utspela sig är en osannolik fiskehistoria.

Katarina och Ingemar berättar nedan om den galna fiskekvällen som kommer att vara fastetsad i deras minne för alltid. Här är Ingemars berättelse.

Tro nu inte att detta är en fiskeskröna, sent en lördag kväll. Nejdå, detta hände oss under kvällen den 27 juni då vi fiskade från båt i ån Tidan norr on Tidaholm.

Till en början var fisket trögt men efter en timma kom smågäddorna och färnorna igång. Vi skiftade mellan jiggar och olika wobblers medan vi fiskade medströms.

Efter att vi vände tillbaka mot strömmen såg vi vattenspegeln lätt brytas utmed stranden. Bäverfällda björkar med färska barkgnag låg efter kanterna.

Plötsligt ser Catharina ett bäveransikte mellan båten och strandkanten, någon enstaka meter bort. Den dyker snabbt. Vi fortsätter att fiska.

Någon minut senare får jag ett rejält hugg, cirka 10 till 12 meter från aktern. Spöet kröker kraftigt och jag anar att här är något stort. I början står det helt still, men sen kommer något in mot mig.

Den ställer sig en bit ner i vattnet. Plötsligt så bryter den vattenytan och rusar rakt in mot strandkanten.

”Men vad!? Det är ju en bäver!”, utbrister jag.

Catharina börjar att filma då det är 5 meter mellan båten och bävern. Jag tänker spontant att kapa linan, men jag hinner inte göra något för i nästa stund voltar bävern.

Det blir det sista jag ser av min gröna/svartprickiga wobbler. Efter det försvinner bävern i åns mörka vatten.

Hälsningar
Ingemar

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta