Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige
Det händer i älvarna när puckellaxen kommer

Puckellaxen har hittat även till de svenska älvarna – och uppmaningen från många experter är att den ska fångas och avlivas fortast möjligt. Vi tipsar här om ett spännande seminarium där puckellaxen står helt i fokus.

Det är norska Miljödirektoratet som bjuder in till seminariet kring puckellaxen, där alla intresserade kan följa informationen och diskussionen live på nätet. Puckellaxen har intagit flera norska älvar, och det kommer bland annat presenteras en rapport om hur den har påverkat de aktuella vattnen.

Datumet är onsdag 15 januari, och tiden mellan 10–11. Här hittar du all information!

Fiskejournalen berättade i höstas om när fiskbiologen Ingemar Näslund filmade puckellax under en fisketur. Missa inte att se videoklippet i artikeln nedan!

https://www.fiskejournalen.se/se-naslunds-filmklipp-pa-fruktade-puckellaxen/

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta