Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Det högg – och högg igen!

Det blev en huggperiod som heter duga och på bara några minuter hann Erik Axner kroka och landa sammanlagt 220 centimeter gädda!
Erik, som numera bor i skånska Degeberga, hann knappt med i svängarna när det blev huggperiod på Lusten. Första storgäddan var precis återsläppt när nästa spö flaggade och det blev en ny drillning.
Det var i början av mars som Erik fiskade på kända storgäddevattnet Lusten i Värmland. Första hugget kom vid tiotiden och gäddan drog iväg för fullt. Mitt i rusningen krokade Erik och det svarade med en härlig tyngd.
”Drillade hem fisken stenhårt för att undvika att den gick fast i stockarna i närområdet. Snabb vägning och mätning, samt fotosession, innan hon fick simma hem”, berättar Erik.

Knappt hade han släppt den gäddan, som mätte 114 centimeter, förrän det var dags igen. Den här gäddan var lite mindre, men klarade med 106 centimeter metergränsen med råge.
Svenne Andersson

Erik Axner med den första och största av de båda gäddor han landade med bara några minuters mellanrum.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta