Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige
Händelsen vid Ringhals inträffade förra veckan. Foto: Annika Örnborg
Dubbla utryckningar för polisen efter tjuvfiske i Ringhals

Att en tjuvfiskare blir ertappad är måhända ingen uppseendeväckande händelse. Men att polisen får ingripa två gånger på samma ställe samma helg hör inte till vanligheterna.

Det hela utspelade sig vid Biskopshagens naturreservat i Halland, i närheten av Ringhals, där det inte är tillåtet att fiska. Det första tjuvfisket upptäcktes av polisen under en patrullering, där de noterade en bil lastad med fiskeutrustning, enligt Hallands Nyheter. Fiskeutrustningen tillhörde tre män, som ertappades ute på vattnet när de satt och fiskade. Kvällen efteråt var det dags igen. Polisen gjorde en ny patrullering vid området, och då påträffades ännu en tjuvfiskare. Denna gång en man som redan hade hunnit dra upp två fiskar, och dessutom några krabbor. Mannen fick sina fiskespön beslagtagna, och samtliga personer i historien är anmälda för fiskebrott.

Vilka arter tjuvfiskarna var ute efter framgår inte av historien, men det är känt att vid kylvattenutsläppet från Ringhals kan vattnet vara cirka 10 grader varmare än i det omgivande havet.

Läs om avancerade fiskeprylar:

Snart på marknaden: Drönaren som lockar fram fisken

Relaterad nyhet från din region
42 minuter sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta