Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Robert Westin
Eric Meronen med 1927 gram abborre. Foto Privat.
Eric Meronen drog stor abborre

Kalmarsund är känt för att stundtals leverera otroliga abborrefångster. Detta fick Eric Meronen erfara under ett pass midsommardagen.

Lördagen den 20 juni, midsommardagen, var många svenskar hemma för att fira den annalkande semestern. Inte Eric Meronen. Den göteborgsfödda Kalmarbon begav sig till Kalmarsund för att jaga dom storvuxna abborrarna som befinner sig där.

Eric burkar blanda sitt landfiske med olika betestyper, men denna dag så valde han att knyta på en jigg. Ungefär när vid 18:00 så kände Eric en rejäl böj i spöt. Han upptäckte snabbt att en stor abborre har sugit i sig jiggen.

Efter en spännande kamp kunde Eric landa en riktigt stor abborre som drog vågen till fina 1927 gram.

– Jag vart helt skakig, kunde knapp sätta sig ner efter att abborren var landad, säger Eric till Fiskejournalen.

Erics tidigare rekord lydde 970 gram. Detta innebär att han putsade sitt personbästa med nästan 1 kilogram.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta