Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Pär Lindberg
ABU Garcia Pimpel 2 är ett lite kraftigare isfiskespö och ett av få som har utväxling. Det passar även utmärkt för sommarens båtpimpling.
Ett legendariskt pimpelspö!

ABU Garcia Pimpel 2 är en levande legend. Det har tillverkats sedan 1967 och är fortfarande det bästa pimpelspöet i sin klass!
Detta är spöet för det lite tyngre isfisket med balanspirk efter stor abborre eller för regnbågspimpel i put-and-take vatten och för isfiske efter lake. Det är dessutom troligen det bästa pimpelspöet på marknaden för fjällfisket efter röding, öring och harr. Det sköna handtaget av kork värmer gott och den styva toppen, som är avtagbar,  ger bra mothugg. För dig som söker en mjukare topp, så finns det en att köpa som tillbehör. Spolen rymmer cirka 70 meter 0,30 mm monolina. Rek cirkapris är 449 Kr. Mer info: www.abugarcia.se

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Tove Ahlander med sin 90 centimeter långa gös. Foto: Privat
Blixtar och dunder – då small det till ordentligt för Tove

Tove Ahlander tillhör landets flitigaste gösfiskare, med många stora exemplar på sitt samvete. Hur tung hennes senaste fisk var går dock inte att säga eftersom vågen typiskt nog var trasig …

Det var absolut ingen rekordfisk på något sätt – men visst är det ändå typisk att storgösen hugger när varken vågen eller kamerastativet fungerar. Men minst sagt hyfsad var den, och bilden blev tillräckligt bra för att läsarna ska kunna bilda sig en skaplig uppfattning om fiskens storlek. 
– Det var efter ett oväder som jag bestämde mig för ett vertikalpass efter gös, då de brukar vara riktigt bra fiske efter just åskoväder. Det var svårt att hitta de större gösarna tills jag i slutet av kvällen såg en större individ på min sidescan. Väl under givaren så högg den bestämt, berättar Tove Ahlander.
Hon mätte gösen till 90 centimeter, och vikten kunde alltså inte fastställas då vågen inte ville fungera. Men enligt Tove handlade det inte om personligt rekord, som tur var. 

Fiskejournalen passar på att fråga henne om sina bästa två tips för att lyckas med sensommarfisket efter gös.

  1. För att lyckas så kan både traditionellt jiggfiske och vertikalfiske både vara roligt och ge fina gösar, mete vid grynnor är också en bra metod. Det mest effektiva sättet att fånga stora gösar på är att leta dem pelagiskt med ekolod och vertikalfiska efter dem.
  2. I mörka eller humusfärgade vatten fungerar det bäst med skrikiga färger i grönt orange och gult, rött är även en favorit. Transparenta och glittriga färger funkar i soligt och halvklart väder. Oftast hittar du gösen nära djuphål, stenig och hård bottenstruktur, intill grynnor på kvällen och tidig morgon. 

Tove hälsar också att bästa gösfisket oftast är under ihållande högtryck och soliga dagar, så håll gärna koll på lufttrycket och väderleken för ett lyckat gösfiske. 
– Fullmåne och tilltagande mot fullmåne är även en sak jag också går efter. Har oftast haft ett bättre fiske kring den perioden. 


Tack för det Tove – och grattis till en mäktig fisk!

Du kanske även gillar detta