Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Martin Falklind avslöjar bland annat sitt "mysfiske" i Fiskekompisen.
Falklind och Svartzonker snackar back to basic

Hur lyckas man behålla sin entusiasm inför det enkla och rekreationsbaserade fisket, i tider då branschen är pryltung och mediaflödet på högvarv? Det svarar bland annat Fiskejournalens Martin Falklind på när han och Claes ”Svartzonker” Claesson gästsnackar i senaste avsnittet av podden Fiskekompisen.

Större, längre och fler men är det verkligen vad fisket ska handla om? Det är frågeställningen som Johan Malm och Fredrik Löwgren lägger upp i senaste avsnittet av sympatiska och lättsamma podden Fiskekompisen. Gästpratare är alltså Martin Falklind och Claes ”Svartzonker” Claesson, som båda är vana att befinna sig i hysterins centrum. Båda konstaterar att fiskebranschen skulle må bra av att kroka arm med sina rötter igen, där det inte handlar lika mycket om prylar.

– Det är bättre att lära sig fiska med trasiga prylar, konstaterar Claes ”Svartzonker” Claesson.

Missa inte hela avsnittet – som du hittar här!

Läs om abborrarna i Kalmarsund:

Vad händer egentligen med abborrarna i Kalmarsund?

 

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Robert Westin
Glenn Svensson med sin praktgös. Foto: Alexander Johansson.
Glenn tog stor gös från fiskekajak

Sent en natt i juli sitter Glenn Svensson i sin fiskekajak på en sjö i Småland. Efter några timmars fiske suger det till hårt i spöt.

Glenn Svensson och Alexander Johansson fiskar ofta tillsammans. Dom har under en längre period fiskat ett vatten som dom ansett har stor potential. Kring 300 timmar har dom lagt på denna sjö. Denna kväll, den 11 juli, hade dom båda tagit med sina fiskekajaker.

– Under detta år har vi fiskat många pass i samma sjö. Vi har försökt att hitta ett mönster för när man ser stor fisk och när dem hugger. Jag och Alexander har också lärt oss vart i sjön man skall fiska för att hitta större fisk, säger Glenn till Fiskejournalen.

När dom kajakfiskande kompisarna kom in i ett område som är fem meter djupt får Glenn syn på en fisk som ligger när botten. Efter ett tag så högg det hårt i Glenns spö, det blir tvärstopp.

– Det blåste relativt mycket. Så trixet var att placera jiggen rätt, säger Glenn till Fiskejournalen.

Efter en 10 minuters fight så kommer gösen upp till kajaken och Glenn kan håva den. Han skriker av lycka när han inser hur stor fisken verkligen är.

Gösen vägde otroliga 11 220 gram, fördelat på 95 cm. Detta är en av dom tyngsta svenska gösarna i år och även troligt den tyngsta som är tagen från kajak under 2020.

Du kanske även gillar detta