Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Vattendragen i Göteborg förtjänar ett bättre öde. Här en bild från Otterbäcken. Foto: Privat
Felsökning boven bakom grönt vatten i bäck

Nej, så här ska inte en bäck se ut! Det var många som reagerade stark vid åsynen av det missfärgade vattnet i Otterbäcken i Göteborg tidigare i veckan.

Handlingskraftiga fiskeentusiaster började genast utreda vad som orsakade det gröna vattnet i den redan hårt belastade bäcken. Tack och lov rörde det sig inte om något utsläpp den här gången, rapporterar Richard Gelotte, medlem av Facebook-sidan Fiskevårdsnätverket Göteborg.

Det här var svaret som han fick från kommunen: ”Det är inte frågan om något fjärrvärmeutsläpp utan det har utförts anslutningskontroller av förmodade felkopplade fastigheter uppströms och för detta använder man ett grönt färgämne. Vår utredare vill veta om fastigheter har kopplat in dagvatten på spillvattennätet vilket överbelastar systemet när det regnar med risk för översvämning i fastigheter.”

Då pustar vi ut och hoppas att havsöringarna i området slipper störningar på väg mot sina lekplatser senare i höst.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta