Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige
Elias Nordqvist med en ståtlig gädda från sommarens upplaga av Artjakten.
Fina gäddor i Artjakten

Några riktigt fina gäddor har rapporterats in till sommarens roligaste tävling för barn – Artjakten!

Vi har kommit en vecka in i juli månad och totalt har 835 fiskar rapporterats in i Artjakten. Några riktigt häftiga fångster har inkommit, bland annat ett par mycket fina gäddor som fångats av barn.

Bilden ovan visar ett fint personbästa som Elias Nordqvist från Åshammar fångade i en liten sjö utanför Gävle.

En annan mycket lång men ganska mager gädda fångades av blott 5-åriga Alfred Johansson och kan beskådas här.
Kan denna gammelgädda bli sommarens fisk?

Ett 60-tal fantastiskt fina Hi-Lo wobblers från Abu Garcia återstår att vinna för de nästkommande barn som rapporterar in minst en fisk som fångats under sommaren. Men alla barn som deltar i Artjakten är vinnare och de som rapporterar in fiskar efter att 300 barn redan rapporterat in, får en mycket fin multiwear buff från Sportfiskarna.

Här anmäler du din fisk!

Hans Lindqwist

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta