Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiska på jobbet

Drömmer du också om att fiska på arbetstid? 10 maj är sista ansökningsdag till Europas enda Yrkeshögskoleutbildning för sportfiskenäringen.
På SportfiskeAkademin i Forshaga, Värmland utbildar man årligen ett tjugotal Yrkeshögskolestudenter i sportfiske. Studenterna får en tvåårig utbildning som funkar såväl inom turistbranschen som i redskapshandeln och fiskevårdssektorn.
–  De flesta elever får jobb ganska omgående efter att de har gått ut från oss. Många jobbar dessutom internationellt som guider i Argentina, Norge, Australien och Island, säger Yh-ansvarige Joakim Eriksson.
På schemat står förutom mycket praktik bland annat professionell guidning, fartygsbefäl, fiskevård och entreprenörskap.

– Målet är att är att eleverna ska få med sig relevant kunskap som är gångbar inom sportfiskebranschen. De ska vara attraktiva att anställa men också vara rustade för att starta ett eget företag, säger Joakim Eriksson.
För att kunna söka Yh-utbildningen krävs att man har avslutad gymnasieutbildning. Det är också meriterande om man har erfarenhet från eget fiske.

För mer information, besök www.forshagaakademin.se

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta