Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Glöm inte att testa isens hållbarhet innan du ger dig ut! Under måndagen inträffade ytterligare en olycka i Västerbotten.
Fiskare vårdas på intensiven efter drunkningstillbud

Ett nytt allvarligt drunkningstillbud har inträffat i Västerbotten. Det var en fiskare i 70-årsåldern som hamnade i vattnet, och han vårdas på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador.

Det var under eftermiddagen på måndagen som räddningstjänsten kallades till Nydalasjön i Umeå, där en privatperson uppmärksammat att en person låg i vattnet cirka 20-30 meter ut vid den västra sidan av sjön. Räddningspatrullen kunde få upp mannen på land, och han fördes alltså till sjukhus, där han enligt Västerbotten-Kuriren vårdas för svåra skador.

Även förra veckan inträffade en drunkningsolycka i Västerbotten, då med dödlig utgång. Det var två fiskare som rapporterades saknade efter en fisketur i Umeälven, norr om Granö. Den ena mannen påträffades senare död, och sökandet efter den andre mannen har hittills varit resultatlöst.

Läs mer om säkerhet här!

Varning för lömska isar – följ dessa råd innan fisketuren

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta