Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Hur kan Mikko Seppänen och Mathias Holgersson vara så framgångsrika? Mikko delar med sig av några hemligheter i en färsk instruktionsvideo. Foto: Freewater Pictures
Fiske på molekylnivå med Mikko Seppänen

Julafton kom tidigt i år för alla som vill bryta ned sitt fiske till molekylnivå. En av landets absolut mest framgångsrika tävlingsfiskare, Mikko Seppänen, delar med sig av många hemligheter i en färsk instruktionsvideo.

Hur ska man lyckas i sitt vatten eller i ett nytt vatten? Hur ska man tänka och knäcka koden? Det är frågeställningarna som ligger till grund för Mikko Seppänens 1 timme och 7 minuter långa video, där han grundläggande förklarar hur man bryter ner ett vatten för att så snabbt som möjligt lyckas.

Videon riktar sig främst till de redan invigda, men han hoppas att även nybörjare kan snappa upp någonting. Mikko Seppänen har tillsammans med Mathias Holgersson nått stora nationella framgångar de senaste åren, med segrar i bland annat Perch Fight och Pike Fight.

En av de första uppmaningarna i Mikkos video är att göra jobbet hemma, alltså ta reda på så många förutsättningar om det aktuella vattnet innan du sätter dig i båten. Är den djup, grund, vegetationsrik eller klar?

”Verkar det finnas intresse så har jag tänkt fortsätta göra videos som går mer djupgående inpå varje aspekt och hur mina tankegångar är”, skriver Mikko Seppänen själv.

Vi på Fiskejournalen gissar att det med andra ord kommer en uppföljning.

Här nedan kan ni se videon:

 

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta