Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige
Jonas Runnbergs långa ismetegädda mäter 120,5 centimeter - inte dåligt!
Fiskebloggare drar 120-centimetare från isen

Om du någon gång snubblat över Fiskebloggen så kanske du känner igen Jonas Runnberg, oftast iklädd flugfiskemundering med en lax i famnen. Den här gången har Jonas av förklarliga själ bytt både fiskevatten och utrustning och lyckats med bedriften att landa en riktigt lång gädda. Här är hans berättelse.

”Nu är det istid och jag älskar det, även om jag för de mesta är en laxfiskare med flugspöet i hand. Det roliga med isfisket är att man så lätt kan ta med familj och vänner och samtidigt ha en riktigt härlig dag på isen. Den här dagen tillika årets första isfiskedag så tog jag med min son Robin och min dotter Ida ut på isen. Det började med en fin femkilosfisk och en hel hög med mindre gäddor på förmiddagen. När klockan passerade tolv fick jag en grann meterfisk och i skymningen drog det till ordentligt. Jag kände direkt att det var en bättre fisk. De våldsamma rusningarna uteblev dock.

När klockan passerade tolv fick jag en grann meterfisk och i skymningen drog det till ordentligt.

Jonas Runnbergs långa ismetegädda mäter 120,5 centimeter – inte dåligt!

När gäddan kommer upp så tänker jag direkt att det rör sig om en fin fisk över åtta kilo men när Robin lägger ut måttbandet blir vi lite fundersamma – 120,5 centimeter! Visst såg den lång ut, men inte så himla lång. Anledningen var nog att fisken var tunn – den hade nog tyvärr hoppat över morgongröten under senare tid.  Vågen visade 9450 gram. Men hur som helst så är det en riktigt cool fisk och det bästa av allt är att jag vet var hon bor. Nästa gång hoppas jag hon fått tag i några braxnar innan vi träffas. Jonas avslutar med en viktig uppmaning till alla er som gillar isfiske:

– Var försiktiga, framför allt på den tidiga isen. Kolla isen noga och ha alltid säkerhetsutrustning med er!”

Fiskejournalen gratulerar Jonas till en fantastisk fångst!

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta