Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Johan Broman kastar loss med nya avsnitt av Fiskedestination.
Fiskedestination lättar ankar med ny tv-säsong

TV-serien Fiskedestination är tillbaka med en ny säsong. Det första programmet sänds tisdagen 19 mars, och det utlovas en vassare produktion i år.

Det är Johan Broman, producent och programledare, och hans team som rest land och rike runt i jakten på spännande fiske. Med sig på resorna har han haft ett film- och redigeringsteam från Dry Fly Stories, vilket enligt Johan Broman inneburit en högre nivå på produktionen.

– Årets säsong bjuder på allt från lax, gädda, regnbåge och abborre i Blekinge, pionjärfiske i Afrikanska Guinea Bissau och strömfiske i Sorsele, till isfiske i Arvidsjaur och havsöring i Stockholms skärgård, säger Johan Broman till Fiskejournalen.

Programmen sänds på TV4-Gruppens kanal Sportkanalen klockan 22:30 på tisdagar, med två repriser följande vecka, och senare även på TV4 Play.

Här är säsongens alla episoder:

Episod 1, gäddfiske i Karlskrona skärgård i Karlskrona kommun. Episod 2, regnbåge i Brokamåla och Harasjömåla i Olofströms kommun. Episod 3, lax/havsöring i Mörrumsån och gäddfiske i Eriksberg i Karlshamns kommun. Episod 4, laxtrolling utanför Hanö i Sölvesborgs kommun. Episod 5, abborre och gädda i Ronneby kommun. Episod 6-8 pionjärfiske i Guinea Bissau, Afrika. Episod 9, trolling och strömfiske i Strömsunds kommun. Episod 10, strömfiske i Sorsele Kommun. Episod 11, isfiske i Arvidsjaur kommun. Episod 12, havsöring i Stockholms skärgård.

Läs om rovfiskarnas betydelse:

Varför är ett stark rovfiskbestånd viktigt för våra sjöar?

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Robert Westin
Stören är mycket ovanlig i svenska vatten. Foto: Lena Palm.
Sensationellt fynd av rysk stör

Den 24 juni gjorde Lena Palm och Tomas Torvaldsson en märklig upptäckt när de vittjade sina flundragarn. Fyndet gjordes på sex-åtta meters djup i Sandvik, strax utanför Tärnö i Karlshamn.

I nätet fanns en ovanlig fisk som de bedömde som en stör. Den var cirka 50 centimeter lång och vägde uppskattningsvis 1,5–2 kilo. Efter bild- och videogranskning så kunde forskaren Jörn Gessner konstateras att det var en rysk stör, Acipenser gueldenstaedtii, rapporterar P4 Blekinge.

Den ryska stören är ovanlig i svenska vatten. Den har endast observerats ett fåtal gånger i Västerhavet samt längst efter de södra kusterna. Arten har sin naturliga utbredning i Kaspiska- och Svarta havet inklusive dom tillrinnande floderna.

– Rysk stör är en extremt sällsynt gäst i svenskt vatten med endast ett fåtal tidigare fynd, säger Markus Forslund, avdelningschef på Natur & Klimat på Länsstyrelsen Blekinge.

Den ryska stören uppträder dock ibland i andra europeiska vattendrag, oftast på grund av rymning eller avsiktlig utplantering.

Stören som Lena och Tomas fångade släpptes tillbaka i vattnet igen, så den kunde simmade vidare på nya äventyr.

Du kanske även gillar detta