Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Svenska mästerskapen i fiskehistorier avgörs på Båtmässan 2020 och inte mindre än tre av våra mest framgångsrika komiker sitter i juryn. Från v. Niklas Andersson (foto: Robert Eldrim), Anna Mannheimer (foto: Johnny Kääpä) och Peter Apelgren (foto: Robert Eldrim).
Svenska mästerskapen i fiskehistorier

Sitter du och ruvar på någon spektakulär fiskehistoria? Något som hänt dig eller din fiskekompis? Det totalt osannolika sammanträffandet? Den gång allt gick åt skogen? Berättelsen som lockar till skratt eller lämnar lyssnaren med öppen mun och förvånad blick? Var med i SM i fiskehistorer – så här går det till!

Går du och gömmer på  en grym fiskehistoria? I så fall är det dags att träda in i offentlighetens ljus. Nu arrangeras nämligen – för första gången någonsin – svenska mästerskapen i fiskehistorier! Finalen går av stapeln under Båtmässan på Svenska Mässan i Göteborg och juryn består av den namnkunniga trion Niklas Andersson, Peter Apelgren och Anna Mannheimer.

Hur går det till?
Ditt bidrag, som skickas med e-post, kan vara en underhållande text, en ljudfil eller en videosnutt där du med största inlevelse lockar fram ett hejdundrande skratt. Vår Sanna fiskehistorier-redaktör Ove Haugen sitter reda att läsa och lyssna, och ett antal historier nomineras till finalen på Båtmässans sportfiskedag den 2 februari 2020. Som finalist måste du med andra ord vara beredd att framföra ditt bidrag inför en närvarande jury och publik. Historierna bedöms utifrån innehåll och framförande, och det underlättar förstås om du inte lider av grav scenskräck. Hur skarvad, överdriven eller sann historien är får ditt eget samvete och eventuella vittnen avgöra.

Vad kan du vinna?
Ära, berömmelse och fint pris ligger i potten. De bästa historierna kommer såklart att publiceras i Fiskejournalen, där de hör hemma.

Tidfrist och tävlingsadress
Skicka historien (eller historierna) senast den 10 januari till redaktion@fiskejournalen.se Märk ditt mejl med ”SM i fiskehistorier”. Vi väntar med spänning på ditt bidrag!

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Robert Westin
Glenn Svensson med sin praktgös. Foto: Alexander Johansson.
Glenn tog stor gös från fiskekajak

Sent en natt i juli sitter Glenn Svensson i sin fiskekajak på en sjö i Småland. Efter några timmars fiske suger det till hårt i spöt.

Glenn Svensson och Alexander Johansson fiskar ofta tillsammans. Dom har under en längre period fiskat ett vatten som dom ansett har stor potential. Kring 300 timmar har dom lagt på denna sjö. Denna kväll, den 11 juli, hade dom båda tagit med sina fiskekajaker.

– Under detta år har vi fiskat många pass i samma sjö. Vi har försökt att hitta ett mönster för när man ser stor fisk och när dem hugger. Jag och Alexander har också lärt oss vart i sjön man skall fiska för att hitta större fisk, säger Glenn till Fiskejournalen.

När dom kajakfiskande kompisarna kom in i ett område som är fem meter djupt får Glenn syn på en fisk som ligger när botten. Efter ett tag så högg det hårt i Glenns spö, det blir tvärstopp.

– Det blåste relativt mycket. Så trixet var att placera jiggen rätt, säger Glenn till Fiskejournalen.

Efter en 10 minuters fight så kommer gösen upp till kajaken och Glenn kan håva den. Han skriker av lycka när han inser hur stor fisken verkligen är.

Gösen vägde otroliga 11 220 gram, fördelat på 95 cm. Detta är en av dom tyngsta svenska gösarna i år och även troligt den tyngsta som är tagen från kajak under 2020.

Du kanske även gillar detta