Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige
Fiskejournalen tipsar: Mässorna ni inte får missa

Nu vänder vi blad och plockar fram almanackan för 2019. Januari och februari är högtid för dem som planerar fiskeresor till sommaren, men Fiskejournalen vill även tipsa om tre spännande evenemang de närmaste månaderna som ni måste boka in i kalendern.

1) 9 februari. Båtmässan i Göteborg är ett måste för fiskeintresserade, speciellt i år då det blir extra stort fokus på fiske. Det kommer att finnas en egen sportfiskeavdelning och ett fullspäckat scenprogram om sportfiske.

2) 23-24 februari, Bait Bash i Karlstad. Arrangörerna bakom populära Sun City Predator Show går vidare med ett nytt koncept. Den mässan lades ned för några år sedan, men ur askan reser sig nu Bait Bash. Läs mer på deras Facebook.

3) 29–31 mars, Sportfiskemässan i Jönköping. Ja, såklart ska du bege dig dit, gärna i goda vänners sällskap. Men skynda dig, eftersom biljetterna redan har släppts. Mer info hittar du här!

4) 27 april, Skellefteå. Fiskefesten. Mässan som hölls på Skellefteå Folkpark i fjol blev precis den succé man hoppats på, och till mångas glädje blir det alltså en uppföljning, och enligt arrangörerna kommer den både att vara större och innehålla spännande nyheter. Gå in på deras Facebook-sida om du vill veta mer.

Läs mer om Sportfiskemässan:

Agneta lockar med gratis spö på Sportfiskemässan

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta