Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Dra upp en storfisk och bli kung eller drottning i 08-borren. Foto: Simon Bergsten
Fiskesommaren i Stockholm rivstartar på onsdag

Sommarlovslediga barn i Stockholm som hoppas på napp behöver inte åka särskilt långt för att hitta ett fiskevatten. Ett roligt sätt att rivstarta sommaren på är med fisketävlingen 08-borren onsdag 26 juni.

Det står nu klart att den populära fisketävlingen 08-borren kommer att ha amfibieteatern i Rålambshovsparken som start- och målplats. Anmälan och genomgång av tävlingsinfo sker där från klockan 17:30.

Tanken med 08-borren är att den ska vara tillgänglig för så många som möjligt, och deltagarna kan både gå, cykla eller ta tunnelbanan till sitt fiskeställe. Tävlingen är gratis för alla medlemmar i Sportfiskarna. Förutom äran att bli abborrkung eller drottning väntar fina priser för vinnarna i klasserna senior och junior, skriver arrangerande Sportfiskarna på sin hemsida.

De påminner också om att det anordnas fiskelov i flera olika kommuner runt Stockholm under sommaren. Bland annat blir det sommarpremiär i Nyköping och Botkyrka. Fiskelovssamarbetet fortsätter även med kommunerna Haninge, Huddinge och Värmdö, där det anordnas aktiviteter. Mer information kring detta hittar du här!

Vi påminner också alla unga fiskeintresserade om att delta i tävlingen Artjakten! Läs om detta nedan:

Äntligen dags för Artjakten – häng med på äventyret!

Relaterad nyhet från din region
42 minuter sedan Sverige Robert Westin
Förhoppningen är att även havsöringen skall stärkas i Örekilsälven.
Nu skall laxen och öringen i Örekilsälven få bättre förutsättningar

En markägare efter Örekilsälven vill riva en damm och även restaurera en sträcka i älven. Sportfiskarna är kontaktade och arbetet med projekteringen är startad.

Örekilsälven är ett vattendrag som mynnar i Gullmarsfjordens innersta del, vid Munkedal i mellersta Bohuslän. Älven håller både lax och öring.

Även om laxbeståndet är välmående så bedöms det att man kan förbättra vandringen för bland annat lax och havsöring. En markägare vill nu att fisk och andra vattenlevande djur att få vandra fritt.

Vid Lilla Röd finns idag en damm som vid låga flöden är ett definitivt vandringshinder för samtliga fiskarter. Markägaren vill få till en utrivning av dammen och att den aktuella sträckan skall restaureras.

Detta skall göras tillsammans med Sportfiskarna och Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

–Vi är väldigt glada för att markägare allt oftare hör av sig med viljan att återskapa de ursprungliga vattenmiljöerna och i just det här fallet skapa fria vandringsvägar för Örekilsälvens unika laxbestånd, säger Sportfiskarnas projektledare Per-Erik Jacobsen.

Projektet vill återskapas en cirka 800 meter lång sträcka med ungefär 17 000 kvadratmeter lek- och uppväxtområden för havsvandrande lax och öring. Förhoppningen är att arbetet skall starta under 2022.

Du kanske även gillar detta