Logga in i stället för att ge dig ut. Det är uppmaningen från Fortum, fastighetsbolaget HEBA och Stockholm Stad. Det handlar om de 30 000 lax- och öringarna som ska släppas ut i Stockholms ström. " />
Annons
Fiskfest i Stockholm – men den här gången i digital form | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Anders Lundin
Fisk släpptes ut – och fisk fångades nästan direkt. Problemet är att det inte är lagligt. Foto: Fortum
Fiskfest i Stockholm – men den här gången i digital form

Logga in i stället för att ge dig ut. Det är uppmaningen från Fortum, fastighetsbolaget HEBA och Stockholm Stad. Det handlar om de 30 000 lax- och öringarna som ska släppas ut i Stockholms ström.

Just denna dag, 4 maj klockan 13.00, är det alltså dags för en mångårig tradition vid Stockholms ström. Ända sedan 1970-talet har utsättningarna av fisk pågått, vilket ligger till grund för det populära sportfisket i innerstaden. Men på grund av omständigheterna kring covid-19 så uppmanas det alltså inte till folkfest – åtminstone inte på den aktuella platsen.

– Eftersom vi fortsatt skall tänka på att hålla avstånd och undvika trängsel så önskar vi att hålla åskådarantalet på en låg nivå. Samtidigt vet vi att laxsläppet är mycket populärt, och för många ett riktigt vårtecken. Därför ordnar vi en direktrapportering på plats med en direktsändning från evenemanget, säger Per-Oscar Hedman, kommunikationschef Fortum Sverige i ett pressmeddelande.

Så logga in här och spana in framtidens fångster – när de vuxit till sig lite grann.

Läs mer om fiskar i stadsmiljö:

Se när vilda fiskarna hittar vägen i Västerås

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Du kanske även gillar detta