Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Marko Lehtosalo och Anna Sjöberg ger dig en oförglömlig fiskedag i ett privat vatten.
Auktion: Flugfiska med Markoolio och Anna Sjöberg från EM-landslaget

Flugfiskelandslaget auktionerar ut en flugfiskedag med Markoolio och Anna Sjöberg från EM-landslaget i flugfiske. Imorgon är sista dagen att lägga ett bud.
Upplägget kommer att anpassas utifrån den som vinner auktionen. Det är en hel dags fiske som auktioneras ut, endast flugfiske är tillåtet. Fisket sker i en privat sjö utanför Stockholm med gott om regnbåge, öring samt mört och gädda.
Fisket sker från båt, land eller flytring. Markoolio och Anna fixar lunchen över öppen eld och är behjälpliga med såväl fisketips som kasttips för den som behöver. En oförglömlig fiskedag i ett unikt sällskap till förmån för EM-landslagets satsning.
Lägg ditt bud på Facebook.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Robert Westin
Högsta Domstolen gav Girjas sameby rätt till fjällfisket. Foto: Mathias Arnham
Sportfiskarna agerar inför Girjasutredningen

Svenska Samernas Riksförbund vill att enbart samiska företrädare ska få vara med och utforma direktiven till Girjasutredningen. Detta har fått Sportfiskarna och Svenska Jägareförbundet att reagera.

Sportfiskarna och Svenska Jägareförbundet har reagerat på att Svenska Samernas Riksförbund (SSR) enbart vill att samiska företrädare ska få vara med och utforma direktiven till Girjasutredningen. Enligt SSR skall övriga ”externa aktörer” inte få vara med och sätta ramarna för hur samiska frågor ska utredas.

Girjasdomen fortsätter med andra ord att skapa frågetecken kring tillgängligheten till statens marker ovan odlingsgränsen. Många är oroliga för jakten och fisket, men också för möjligheterna till ett aktivt friluftsliv.

– För oss är det självklart att alla berörda ska kunna delta i den utredning som ska genomföras. Sportfiskarna och Jägareförbundet är beredda att med sin kompetens och sin lokala förankring på ett konstruktivt sätt bidra till förslag på lösningar som kan nå bred acceptans. Förbunden anser att öppenhet, respekt för olika intressen och en god dialog med bred förankring är avgörande ingredienser för att nå långsiktigt hållbara lösningar, kommenterar Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Grundinställningen för de båda förbunden är att man måste närma sig frågan med ödmjukhet och förståelse för att många människor har berättigat intresse av att få tillgång till statens mark ovan odlingsgränsen.

Den lösning som organisationerna vill se måste därför beakta både renskötsel, näringsverksamhet, tillgång till jakt och fiske och övrigt friluftsliv.

Du kanske även gillar detta