Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Jonas Cramby på jakt efter huvudingrediensen till sina "Västgötaburgare". Foto: Wine & friends
Flugfiskad regnbåge blev burgare

När matserien ”Gnarly Cramby” avslutades för säsongen gjordes detta i fiskets tecken. Kocken Jonas Cramby fick tips av flugfiskeprofilen Johan Klingberg och resultatet blev en så kallad ”Västgötaburgare”.

Fisket bedrevs i Hökensås och Tidan och förhoppningen var att fånga regnbåge på fluga.  Och visst var fisken på hugget. Med Johans hjälp blev fångsten riklig och i avsnittets slutscen bjöds det på grillade fiskburgare.

Vill du få ytterligare flugfiskeinspiration? Då kan ett besök till helgens Sportfiskemässa i Jönköping rekommenderas. Där medverkar Johan och de flesta av landets övriga fiskeprofiler.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta