Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Följ Fiskejournalen till mässan – snart släpps biljetterna

Här kommer ett tips för dig som letar julklapp till en fiskande kamrat, eller till dig själv: Biljetter till Sportfiskemässan, som startar försäljningen fredag 29 november.

Såklart måste du hänga med Fiskejournalen och andra tongivande aktörer till Sportfiskemässan, landets största fysiska forum för sportfiske. Sportfiskemässan arrangeras för 16:e gången, och datumet är 20–22 mars 2020 på Stockholmsmässan, Älvsjö. Förra året hölls Sportfiskemässan på Elmia i Jönköping, med över 15 000 besökare.

Fiskejournalen kommer naturligtvis att finnas på plats även i år, där vi bjuder på föreläsningar och andra spännande inslag på Stora Scenen. En självklar höjdpunkt är finalen av Fly vs Jerk, och den traditionella auktionen.

Mässan kommer även att innehålla Europas största Akvarium, Kastartävlingen, de 26 bästa Betesbyggarna, världens 20 bästa flugbindare med mera. Följ evenemanget på Facebook, där du även hittar vägen till biljettförsäljningen.

Här kan du läsa om förra årets mässa:

https://www.fiskejournalen.se/lofte-infor-nasta-sportfiskemassa-mer-trolling/

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta