Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Familjen Öhman vill inspirera andra att fiska med hela familjen. Foto: Privat
Följ med familjen Öhman på deras fiskeäventyr

Att fiska med familjen kan vara dubbelt och ibland trippelt så roligt. Det tycker i alla fall familjen Öhman, som vill inspirera andra att göra detsamma – och därför startat en fiskeblogg!

Helgens tips från Fiskejournalen blir alltså att låta er inspireras av familjen Öhman och deras fiskeäventyr runt om i Sverige. De vill visa att man inte alls behöver lägga utrustningen på hyllan bara för att familjen växer, utan tvärtom.

– Idén till detta startade när vi läste på sociala medier i trådar där det är folk som skall bli föräldrar. Många kommentarer där har varit ”nu är det slutfiskat” ”ingen tid för fiske nu då” och så vidare. Så vi har valt att dela med oss och visa att det går att fiska när man har barn, berättar pappa Joakim Öhman.

Familjen består av pappa Joakim, mamma Madeléne samt barnen Viggo 9 år, Kira 9 år och River 1,5 år.

– Vi försöker blanda både tips, trix, en gnutta humor och massa galenskaper. Samt vårat lite speciella sätt att blogga i serieform.

De delar sina äventyr och upptåg på följande kanaler:

Facebook: https://www.facebook.com/fiskefamiljen

Instagram: https://www.instagram.com/fiskefamiljen.se/

Hemsidan: http://fiskefamiljen.se/

Läs om mer inspiration i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/jorgen-tar-tva-abborrar-over-dromgransen-en-av-dem-lurades-pa-bortglomd-metod/

 

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön.
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön

Fiskejournalen rapporterade tidigare att MSC-certifieringen av det pelagiska sillfisket i Östersjön har fått stor kritik. Nu går även organisationen Sportfiskarna ut med ett tydlig ställningstagande i frågan.

Omfattande rapporter om bristande tillgång av strömming i kombination av varning från flera forskare gör att Sportfiskarna anser att det pelagiska sill- och strömmingsfisket inte kan ses som hållbart.

Sportfiskarna skriver bland annat följande på sin hemsida:

Sportfiskarna vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska Östersjökusten. Detta är ett krav som organisationen har drivit under flera år.

Vi vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska östersjökusten. Detta är ett krav vi drivit under flera år.

Vi kräver vidare att det införs fredningsområden för att skydda strömmingen i dess övervintringsområden.

Att det pelagiska fisket blivit certifierat enligt MSCs standard är djupt olyckligt. Vi kommer snarast att med MSC ta upp en diskussion om deras certifieringsprocess så att vi i framtiden, som sportfiskare och konsumenter, kan förlita oss på att en certifiering av ett fiske verkligen innebär ett hållbart fiske.”

Här kan man läsa Sportfiskarnas ställningstagande i sin helhet.

Du kanske även gillar detta