Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige
Magelungens fiskevårdsförening, här tillsammans med representanter från Junior SFK, har fått full fart på verkamheten. Vuxna ledare från vänster: Jimmy, Andreas och Miska. Barnen från vänster: Otis, Michael, Melvin och Anton. Foto: Privat
Förening på hugget – så fick Farsta fart på fisket igen

Rekrytering av ungdomar är viktigt för att hålla fiskevårdsföreningar levande – och veckans glädjeämne hämtar vi från Stockholm Farsta. Magelungens fiskevårdsförening har nämligen fått ett ordentligt uppsving sedan de satsade ungt!

Fisket med nyanlända är uppskattat.

Det är Miska Escobar som rapporterar om de friska vindarna inom Magelungens fiskevårdsförening i Farsta. Föreningen har långa anor och bildades redan 1937, och nu upplever den en ny blomstringstid igen. Det vinnande konceptet är alltså att satsa på barn och ungdomar, där alla är välkomna, inte minst barn med särskilda behov och nyanlända, genom VIDA-projektet.

– Vi vill att alla barn ska få möjlighet att vara ute i naturen och fiska, och vi ger dem den möjligheten. Vi arrangerar bland annat fiskeskolor, sportlovsfiske och höstlovsfiske, berättar Miska Escobar.

Intresset har blivit så stort att de kunde starta en juniorsektion, för barn mellan 10–15 år. Fiskevård är ett givet inslag i verksamheten, där de jobbar hårt med tillsyn, risvasar, röj av skräp, cyklar och andra föremål.

– Ja, det händer det saker just nu i förorten, och jag vill att fler barn ska hitta det jag hittade, naturen och sjölivet! Vi alla som kan måste tillsammans hjälpa våra barn komma ut mer i naturen, i den digitala tiden vi lever i, poängterar Miska Escobar.

Under det stundande sportlovet så har de fiskeaktiviteter med 30 barn under 2 dagar, då de bland annat lär sig hur man gör egna spinnare, egna tafsar och stingers. Sedan drar de ut på sjön och testar prylarna som de tillverkat.

En annan höjdpunkt under våren är Sportfiskemässan i Älsvjö i slutet av mars, då klubben ska ha en egen monter på plats.

– Då kommer en kille från VIDA-aktiviteten och berättar om sin upplevelse kring fisket med mera, och vi har även bjudit in en duktig 13-årig betesbyggare från Örebro som ska visa barnen hur man bygger beten. Vår monter ska vara för barn/ungdomar och fiskepyssel i högsta grad. Vissa av Junior SFK kommer och gästar också och ger lite tips och råd, hälsar en stolt och entusiastisk Miska Escobar.

Lycka till med er föredömliga verksamhet, säger vi på Fiskejournalen!

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/alvraddarna-auktionerar-ut-fiskeupplevelser-spana-in-alla-objekt/

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta