Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Robert Westin
Ansvar-Polcirkeln FVO tacklar pandemin på sitt sätt. Foto: Robert Westin
Försäljning av fiskekort delar föreningar efter Kalix älv

De två fiskevårdsområdena är grannar i Kalix älv. Dom valde att hantera pandemin på olika sätt.

Den pågående pandemin har både utvecklat sportfisket men också fått det att bromsa in på vissa områden. Tidigare i år meddelade fiskerättsägarna kring Jockfall, i Kalix älv, att dom inte skulle erbjuda försäljning av fiskekort under detta år. Detta rapporterade Fiskejournalen tidigare om.

En av farhågorna som fiskerättsägarnas hade var spridningen av coronaviruset och att deras tillsyningspersoner då skulle kunna bli utsatta för sjukdomen.

Ansvar-Polcirkeln FVO ligger några kilometer nedströms Jockfall. Dom valde en annan lösning. Fiskevårdsområdet anlitade ett bevakningsföretag som sköter tillsynen. Vid kontroll så håller tillsyningspersonerna avstånd samt att dom följer alla råd från Folkhälsomyndigheten.

– Vi tycker inte att det är några bekymmer med att vara ute och fiska när vi har en lång fiskesträcka på 12 kilometer. Man står inte nära varandra när man fiskar, så kallad ”social distancing”. Man håller avstånd under fisket för att undvika lintrassel och andra störningar, säger Mikael Johansson från Ansvar-Polcirkelns fiskeområde, till SVT.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta